#12 – #Vangaslos met de warmtepomp

Nederland #vangaslos. Is de warmtepomp voor een woning dan zometeen net zo normaal als zonnepanelen op je dak? Wat is er nodig om zover te komen? We geven antwoord in drie stappen. Eerst hebben we Theo Duivenvoorden te gast. Hij heeft een vrijstaande woning, heeft zich georiënteerd op een warmtepomp, maar heeft deze uiteindelijk niet gekocht. […]

28 februari 2018 46 min
PODCAST
Download (MP3)

Nederland #vangaslos. Is de warmtepomp voor een woning dan zometeen net zo normaal als zonnepanelen op je dak? Wat is er nodig om zover te komen?

We geven antwoord in drie stappen. Eerst hebben we Theo Duivenvoorden te gast. Hij heeft een vrijstaande woning, heeft zich georiënteerd op een warmtepomp, maar heeft deze uiteindelijk niet gekocht. Waarom niet?

Daarna hebben we Niels van Alphen te gast van Techneco, een Nederlandse producent van warmtepompen. Hij zal ons meer inzicht over de sector geven en de veranderingen daarin.

Als laatste schuift Rolf Heynen van onderzoeksbureau Good! aan. Wat is er volgens hem nodig om te zorgen dat een warmtepomp thuis de normaalste zaak van de wereld is?

Links