#15 – Wooden windmills, vanuit Nederland de wereld over

Let op: deze editie is ongegeneerde zelfpromotie. Maar dan wel eentje waarvan Peter al vanaf het begin heeft gezegd: “Timo, wat jij bij E.A.Z. Wind doet is zo tof, hier móeten we het een keer over hebben.” Deze keer is het eindelijk zo ver. Een hele editie met maar één gast, en dat is Timo. […]

14 juli 2018 45 min
PODCAST
Download (MP3)

Let op: deze editie is ongegeneerde zelfpromotie. Maar dan wel eentje waarvan Peter al vanaf het begin heeft gezegd: “Timo, wat jij bij E.A.Z. Wind doet is zo tof, hier móeten we het een keer over hebben.” Deze keer is het eindelijk zo ver. Een hele editie met maar één gast, en dat is Timo.

Windturbines kennen we allemaal. Indrukwekkend hoog, steeds vaker met steeds minder of zelfs geen subsidie, en een grote groei van wind op zee. Alleen er is een andere categorie met waanzinnig veel potentie: kleinschalig wind. Een sector waar een Nederlandse start-up ontzettend hard gaat. Vooral in de provincie Groningen, maar ondertussen de hele wereld over. Timo werkt al jaren bij dit bedrijf én is ook nog eens verantwoordelijk voor de internationale uitrol. Drie hoofdvragen zijn:

  • hoe ziet de sector van kleinschalig wind eruit, in NL en de wereld?
  • hoe ben je als E.A.Z. Wind gekomen waar je nu bent?
  • hoe ga je de wereld verder veroveren?

 

Links